Duurzame kersttruien (die je vaker kunt dragen dan tijdens kerst)

Noor Veenhoven

(laatst geupdate op )

Duurzame kersttruien (die je vaker kunt dragen dan tijdens kerst)

Kersttruien zijn een super leuke manier een feestelijk kerstgevoel te krijgen terwijl je wel comfortabel en warm bent! Maar dat je ze alleen rond kerst kunt dragen is natuurlijk niet zo duurzaam. Gelukkig zijn er heel veel leuke truien die wel een kerst gevoel geven, maar die je zeker ook de rest van de winter aan kan. We hebben de truien op Project Cece doorgespit en de meest kerstige truien voor je op een rijtje gezet. Wil je meer opties? Bekijk alle winterse truien hier.

#1 Jacquard Fair Isle-trui

Jacquard truien hebben een hoog kersttruien gehalte. De ingewikkelde geweven patronen zien er luxe uit, maar dankzij de warme kleurtinten die vaak gebruikt worden zijn deze truien lekker knus en huiselijk. Helemaal goed voor kerst dus. Gelukkig zijn deze truien nog op veel meer andere manieren te dragen: met een kraagje op kantoor of met een dekentje en een kop thee op de bank. Extra leuk? Jacquard truien zijn deze winter helemaal in de mode en je mag er dus zeker in gezien worden!

https://www.projectcece.nl/static/_versions/products/brava-fabrics/692eeff_large.jpghttps://www.projectcece.nl/static/_versions/products/brava-fabrics/0cd94b9_large.jpg

Tip: Bekijk meer truien en vesten van het merk Brava Fabrics.

#2 De duurzame twist op een Noorse trui 

Baukjen komt met een leuke duurzame en moderne twist op de Noorse trui. De Noorse truien met hun retromotieven doen natuurlijk meteen aan echte kerst kriebeltruien denken. Deze van Baukjen is gemaakt van zacht biologische merino wol (mulesing vrij). Het motief is ook iets subtieler wat deze trui het hele jaar rond leuk maakt.

Noorse trui

#3 Kerstbal colour-block trui

Met deze mooie colour-block trui van Lanius ben je een beetje een kerstbal. Helemaal kersterig en ook buiten het seizoen is het een toffe eye-catcher waarmee je zeker de show zult stelen. Hij is gemaakt van 100% organische katoen. Heerlijk warm dus en kriebelt niet! Dit niet helemaal je stijl? Lanius heeft nog veel meer mooie winterse truien.

https://www.projectcece.nl/static/_versions/products/lanius/4e92173_large.jpg

 

#4 Groene kabeltrui van Graciela Huam

Kersttrui, but make it fashion. Deze kerstboomgroene kabeltrui van Graciela Huam zien wij als een statement tegen ééndagsvlieg-kersttruien. Het kabelpatroon geeft de trui een elegante look en de diepgroene kleur zorgt voor een extra luxueus gevoel. Wedden dat je hierin de show steelt tijdens het Kersttruien-diner? 

Graciela Huam kabeltrui

#5 Merino kerstjumper van Komodo

Wie zegt dat een kerstprint niet stijlvol is? Deze feestelijke kersttrui van Komodo bewijst het tegendeel. De trui is gemaakt van 100% fijne en diervriendelijke merinowol. Mooi voor mannen, vrouwen en kinderen, dus ook leuk voor een familie-kerstfoto.

https://www.projectcece.nl/static/_versions/products/komodo/c6a2c76_large.jpg

Tip: Bekijk meer winterse truien en vesten van KOMODO.

#6 Romantische Pointelle truien

Deze betoverende breisels combineren elegantie met knusheid, waardoor ze perfect zijn voor de feestelijke kerstperiode. Het verfijnde pointelle-patroon voegt een subtiel vleugje verfijning toe aan deze comfortabele truien. Gemaakt van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen, straal je niet alleen in stijl, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

https://www.projectcece.nl/static/_versions/products/matona/5a22e8a_big.jpghttps://www.projectcece.nl/static/_versions/products/matona/a476534_large.jpg

Tip: Bekijk meer elegante en winterse truien van Matona.

#7 Let it snow trui van Eljada

Was je al kerstliedjes aan het zingen? Met deze trui heeft iedereen de hele dag 'Let it snow' in zijn hoofd. Nu maar hopen dat we dit jaar weer sneeuw zullen krijgen met Kerst!

let it snow trui

#8 Jaquard kerstvest van Baukjen

Dit vintage stijl vest van Baukjen zorgt meteen voor een winterse sfeer. Gemaakt van 100% merino wol (mulesing vrij), en eerlijk geproduceerd. 

Kerstvest baukjen

 

Wil je nog meer kersttruien zien? Dat kan want we hebben nog wel wat leuke die zeker niet vergeten mogen worden. Je vind ze hier.

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Duurzaam cadeautjes inpakken voor de feestdagen

Die prachtige pakjes met de feestdagen in feestelijke papiertjes met mooie lintjes zorgen dat iedereen meteen in een goed humeur is. Helaas beland al dat moois na tien seconden flink scheuren direct in de vuilnisbak. Veel cadeaupapier is niet van gerecycled papier en wordt ook nog eens na gebruik niet gerecycled. Dit zorgt voor ontzettend veel afval. Gelukkig kan het duurzamer, en je cadeautjes zien er nog net zo feestelijk uit.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳