Nieuw duurzaam sieradenmerk Dancing Moon

Noor Veenhoven

Nieuw duurzaam sieradenmerk Dancing Moon

Nederland is weer een nieuwe sieradenlijn rijker. Namelijk Dancing Moon opgericht door Mandy Hendrix. Alle producten worden met de hand gemaakt met gerecycled materiaal. En achter het merk zit ook een verhaal. En dat begint al bij de naam. “Dancing Moon is de Indiaanse bijnaam van een belangrijk persoon uit mijn leven. Ze was zelfverzekerd, trots en vrij. Ze was een vrouw die stond voor alles waar het merk voor staat.”

Een merk met een verhaal

De vrouw waar Mandy over spreekt, heeft haar dus erg geïnspireerd om de sieradenlijn te starten. Niet alleen door haar mindset, maar ook door de materialen waar Mandy mee in aanraking is gekomen. “De vrouw reisde de wereld rond en nam dan altijd sieraden mee waar ze een verhaal bij had”, vertelt Mandy. “Die sieraden gaven mij dan het gevoel dat ze mij hielpen in het leven. Als ik mij onzeker voelde dan voelde ik even aan dat sieraad om gerustgesteld te worden en te denken: I’ve got this!”. Toen de figuur in Mandy’s leven overleed, wist Mandy dat ze alles uit het leven wilde halen en zich niet laten tegenhouden om de dingen te doen die ze graag wilde doen. Dat wil ze ook graag met Dancing Moon overbrengen: “Let your light shine and feel free from within!

De sieraden

Al als klein meisje ontstond er bij Mandy een passie om zelf sieraden te maken. Inmiddels is dat realiteit. Dancing Moon heeft sieraden van verschillende materialen. Op de website zul je voornamelijk gold vermeil of gold plated voorbij zien komen. Gold vermeil is een fijne optie als gevuld goud net iets te duur is. Het geeft je de look van gouden sieraden maar met een kleiner prijskaartje. Omdat het een dikke laag 18k goud bevat, blijft het langer mooi dan een standaard gold plating. De gold plated sieraden worden bedekt met een laagje goud van 14k of 18k goud. Ondanks dat de sieraden een basis van sterling zilver hebben, hoeft dit niet standaard zo te zijn bij
de gold plated sieraden. Bij deze plating kan ook gebruik worden gemaakt van messing, koper of andere metalen. De plating is dunner dan bij gold vermeil en dat maakt de sieraden iets kwetsbaarder.

Visie

Mandy wil graag mensen laten stralen van binnen en van buiten. Dat is ook een reden voor het kiezen van een duurzame manier van sieraden maken en gerecycled materiaal te gebruiken. “De kleding en sieraden branche mag bewuster worden van het feit dat ‘goedkope’ spullen vaak levens kosten in plaats van geld”, zegt Mandy. Met Mandy’s producten zit je lekker in je vel en zet je het puntje op de i in je look. “Sieraden die je dagelijks kunt dragen zonder moeite met aan en afdoen.” En dat alles past weer bij die mooie slogan: “Let your light shine and feel free from within!”


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳