De leukste vegan schoenenmerken

Melissa Wijngaarden

De leukste vegan schoenenmerken

De tijd van slippers en sandalen lijkt nu toch echt achter ons. Voor velen betekent dat dat het weer tijd is om op zoek te gaan naar een nieuw paar schoenen, om je voeten droog te houden tijdens die heerlijke Nederlandse plensbuien. Nu is het altijd weer een opgave om dé perfecte schoenen te vinden, maar het wordt nog een stukje lastiger als je specifiek op zoek bent naar vegan schoenen. Omdat we van veel mensen hoorden dat ze het lastig vonden om vegan-approved schoenen te vinden, hebben we in deze blog onze favoriete vegan schoenenmerken op een rijtje gezet.

Matt & Nat

Matt & Nat staat voor Materials and Nature en het merk maakt geweldig modieuze veganistische schoenen, tassen en accesoires. Behalve PVC en PU gebruiken ze onder andere gerecyclede PET-flessen in hun items. Wij zijn vooral fan van deze zwarte enkellaarsjes!

NOAH

NOAH is een merk dat hun producten in kleinschalige Italiaanse fabrieken laat maken. Het merk heeft een reeks aan onderscheidingen en awards gewonnen, waaronder de Vegan Product Award van PETA voor hun holistische productieketen. Bonuspunten? Ze produceren tot en met maat 42 voor vrouwen, dus ook voor de wat grotere maten kan je hier terecht!

Boots Renata

Nae


Nae is één van de meest innovatieve vegan schoenenmerken. Ze gebruiken namelijk niet alleen OEKO-TEX, CO2-neutraal geproduceerd microfiber als vervanger voor leer, maar ook ananasbladeren, kurk én sinds kort zelfs gerecyclede airbags!

TIP: Het Portugeese merk nae is gevestigd in de hippe LX Factory in Lissabon, een creatieve broedplaats met onwijs veel (duurzame) initiatieven, bars en restaurants. Een aanrader om eens te bezoeken als je binnekort in Lissabon bent!

Boots Luce

Native shoes

Native werd in Canada opgericht met als doel “de klassiekers van de toekomst” te ontwikkelen. Ze doen dat door technologie te combineren met geweldig design. Zo staan ze bekend om hun hele lichte sneakers, maar ook om hun vrolijke kinderschoenen. Hoewel ze bezorgen in Nederland, raden wij aan om ze via een Nederlandse winkel te bestellen, zodat ze niet vanuit Canada verstuurd hoeven te worden!

Sneaker Apollo (Let op! Deze sneakers zijn in de sale en gaan daardoor erg hard, beperkte beschikbaarheid!)

Nog niet gevonden waar je naar op zoek bent? Webshop EN& is compleet gefocust op duurzame schoenen. Kijk daar dus vooral verder! 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳