Foto van vrouw in wit t-shirt

Laatste duurzame mode nieuws

Blijf up-to-date over de laatste verhalen over duurzame en eerlijke mode. Hier vind je onze kennisbank, blogs en updates. Mis je een onderwerp? Wil je ergens meer over weten? Laat het ons weten!

Vind uitgebreidere blog artikelen in onze blog sectie.

Sophie Stone lanceert uitgebreide mannencollectie

Onlangs lanceerde Sophie Stone haar nieuwe, uitgebreide mannencollectie! Kleding, schoenen en accessoires met een goede fit, mooi design en gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, bamboe en gerecyclede materialen. Veelal vegan en altijd gemaakt onder Fair Trade omstandigheden.

Nieuw duurzaam sieradenmerk Dancing Moon

Nederland is weer een nieuwe sieradenlijn rijker. Namelijk Dancing Moon opgericht door Mandy Hendrix. Alle producten worden met de hand gemaakt met gerecycled materiaal. En achter het merk zit ook een verhaal. En dat begint al bij de naam. “Dancing Moon is de Indiaanse bijnaam van een belangrijk persoon uit mijn leven. Ze was zelfverzekerd, trots en vrij. Ze was een vrouw die stond voor alles waar het merk voor staat.”

Circulaire mode bestaat niet!

Circulaire mode is een buzzword waar elk kledingmerk iets mee wil. Helaas bestaat circulaire kleding niet, aldus Ellen Mensink.

Apple sluit iPhone-fabriek in India na misstanden

Als je deze kerst een nieuwe iPhone hebt gekregen, kun je weer -iets- opgeluchter ademhalen: nadat heftige misstanden in één van Apple’s montagefabrieken in het zuiden van India begin deze maand aan het licht kwamen, kondigde Apple gisteren aan de fabriek voorlopig te sluiten.

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳