Foto van vrouw in wit t-shirt

Duurzame mode blog

Blijf up-to-date over de laatste verhalen over duurzame en eerlijke mode. Hier vind je onze kennisbank, blogs en updates. Mis je een onderwerp? Wil je ergens meer over weten? Laat het ons weten!

Vind het laatste nieuws over de modeindustrie en duurzaamheid in onze nieuws sectie.

7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen

Dat duurzame mode allang niet meer iets voor hippies is, bewijzen deze heerlijke sneaker merken. Ze zijn mooi, hip én duurzaam. In de blog van vandaag lichten we onze favoriete sneakermerken voor heren uit. Klik op de naam van het merk om alle producten van het merk te zien!

Zo Support je Duurzame Kledingmerken (Zelfs Zonder Geld uit te Geven)

Duurzame mode gaat niet alleen om zo veel en vaak mogelijk shoppen van merken die aansluiten bij je normen en waarden. Hoe graag we ook elke dag weer een fantastisch merk zouden willen supporten met een aankoop; het is niet per se duurzaam én wel nogal duur. Toch lijkt het vaak alsof kopen van duurzame merken de enige manier is om ze te helpen groeien. Gelukkig is dat niet waar en zijn er genoeg gratis manieren waarop je een merk kunt helpen met het vergroten van hun impact. In deze blog delen we 5 simpele manieren hoe jij duurzame modemerken kunt helpen zonder daar ook maar een euro voor uit te geven! Lees dus snel verder.

Goedkope duurzame kleding: klein budget, grote impact

Als je gewend bent aan Primark prijzen (of eigenlijk gewoon de prijzen in een willekeurige winkelstraat in Nederland) dan kan het nogal schrikken zijn als je voor het eerst een prijskaartje ziet van een duurzamer merk. Een basic topje voor €39,50; wat?! We snappen het. Wij hebben dit ook gehad. Toen we Project Cece begonnen studeerden we nog en hadden we een klein budget om uit te geven aan kleding. Toch hebben we sinds we besloten om Project Cece op te richten geen fast fashion meer gekocht. Hoe we dat voor elkaar kregen met een klein budget? Dat was eerder een verandering van *hoe* we kochten dan *wat* we kochten. In deze blog vertellen we er meer over!

Zo Maak je een Mode Moodboard (en Gebruik je hem om je Eigen Stijl te Ontdekken)

Pinterest-borden, Canva-probeersels en honderden favorieten op Instagram: ben jij ook fan van mooie outfitinspiratie-posts?Een duidelijk idee hebben van je eigen stijl is een fantastische manier om duurzamer om te gaan met kleding. Het maakt je namelijk imuun voor de continue trendcycles van de fast fashion industrie!Een fijne manier om je eigen stijl te ontdekken of verder te ontwikkelen is door het maken van moodboards.

Duurzame kersttruien (die je vaker kunt dragen dan tijdens kerst)

Kersttruien zijn een super leuke manier een feestelijk kerstgevoel te krijgen terwijl je wel comfortabel en warm bent! Maar dat je ze alleen rond kerst kunt dragen is natuurlijk niet zo duurzaam. Daarom hebben we hier tien prachtige truien voor je uitgezocht die je wel het echte kersttrui gevoel geven, maar die ook na de kerstdagen nog leuk zijn.

De R-ladder: de 6 R’en van de circulaire economie

In de blog van vandaag zoomen we in op de 6 trappen van de R-ladder; een veelgebruikt model in de circulaire economie. We vertellen niet alleen per stap wat jij in je rol als consument kunt doen, maar vatten ook samen hoe duurzame modemerken deze stappen nemen.

Zo host je een kledingruil: 5 tips & tricks

Als je nog nooit een kledingruil georganiseerd hebt, kan het organiseren van zo’n kledingruil een beetje overwhelming lijken. Daarom verzamelen we in deze blog handige tips & tricks om een succesvolle (en stressvrije) clothing swap te organiseren.

De Ultieme Gids voor Vegan Kleding

Wil jij je cruelty-free lifestyle uitbreiden van de keukentafel naar je kleding?In deze gids voor vegan mode vind je alles om de overstap zo makkelijk mogelijk te maken!Van wat je wél aan kunt tot de ecologische footprint van vegan leer, lees snel verder!

Zo zorg je er voor dat je niet onnodig kleding koopt

Dé oplossing voor een duurzamere mode-industrie is als er minder kleding wordt gemaakt en gekocht. Maar hoe zorg je er nou voor dat je toch kunt blijven genieten van kleding, zonder dat je daarvoor elke week een nieuw item aan je al uitpuilende kast toevoegt? In deze blog deel ik mijn favoriete tips! En echt, als ik het kan, kun jij het ook!

Kan fast fashion ooit duurzaam zijn?

Kan dat goedkope biologische katoenen T-shirt uit een 'eerlijke' collectie eigenlijk wel milieuvriendelijk zijn? Kortom: kan fast fashion duurzaam zijn? Eens kijken!

Fast fashion merken doen steeds meer met duurzaamheid en dat is niet per se een feestje waard

Duurzame mode is hot. Op Google wordt inmiddels 4x zo vaak gezocht naar duurzame kleding als in 2004. Niet gek, want aan de ene kant is kleding in de afgelopen 20 jaar steeds meer een wegwerpproduct geworden, maar ook is er steeds meer aandacht voor de negatieve gevolgen van de kledingindustrie op mensen en de planeet. Veel mensen, merken en bedrijven zijn al decennia bezig met het verduurzamen van de mode-industrie of hier aandacht voor te vragen. Het Nederlandse platform Clean & Unique, gericht op duurzame mode, bestaat inmiddels al 15 jaar! Toch zie je de laatste jaren ook een steeds minder positieve trend en daar gaan we het in deze blog over hebben.

Je oude textiel inleveren? Dat kan nu gewoon bij HEMA

Vraag je menig geëmigreerde Nederlander wat ze missen aan ons kikkerlandje, zul je verrassend vaak de HEMA als antwoord krijgen. De hotdogs, stroopwafels en tompoucen hebben een plekje veroverd in het hart van héél veel Nederlanders. Nu kwamen we onlangs een leuke samenwerking van HEMA tegen, die we graag met jullie delen! We ontdekten namelijk dat HEMA de handen ineen heeft geslagen met Drop&Loop om bij te dragen aan een duurzamere mode-industrie. Hoe? Jij levert je oude textiel in bij een HEMA en krijgt in ruil daarvoor een kortingsbon van 10%.

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳