Laat de zon maar schijnen met de nieuwe zomer collectie van Waschbär!

Noor Veenhoven

Laat de zon maar schijnen met de nieuwe zomer collectie van Waschbär!

De zomer collectie van Waschbär is binnen! Het duurt nog wel een maand voordat de lente echt begint, maar van al deze mooie producten beginnen we het al lekker warm te krijgen. Daarom zetten we in deze blog graag deze nieuwe collectie in het zonnetje, en hopen we dat we gauw genoeg zon hebben om de kleding ook echt te dragen!

Maak kennis met Waschbär!

Kende je Waschbär nog niet? Dan stellen we je graag even voor! Waschbär is een Duitse webwinkel die een echte pionier is als het gaat om het verkopen van duurzame producten. In 1987 begonnen ze al met het versturen van ecologische schoonmaakmiddelen. Inmiddels dit kleine postorderbedrijf uitgegroeid to één van de grootste webshops die duurzame producten verkoopt. Ze hebben hun productlijn flink uitgebreid en hebben nu ook een breed assortiment aan kleding voor vrouwen, mannen en kinderen.

Waschbär verkoopt alleen producten van merken waar ze 100% achter staan. De merken die ze verkopen moeten voldoen aan strenge milieueisen voor de materialen die ze gebruiken, en ook aan strenge sociale eisen. 

Waschbär heeft ook haar eigen huismerk. Met dit merk zijn ze lid van de Fair Wear Foundation, waar ze de Leader status hebben, wat betekent dat ze hoge sociale eisen hanteren voor alle faciliteiten waar ze produceren. Daarnaast gebruiken ze alleen maar duurzame materialen. Ten slotte, is Waschbär ook heel maatinclusief, met een kledinglijn die tot maat 52 gaat

Duurzame zomer favorieten bij Waschbär

De nieuwe collectie van Waschbär bestaat uit allemaal heerlijke items voor vrouwen, mannen en kinderen. Allemaal van hoge kwaliteit materialen, die perfect zijn voor de lente. De kleding heeft een casual stijl, die kleding perfect maakt voor dagelijks gebruik.

Blauw lente outfit voor vrouwen

Blauw is de trendkleur van deze lente en zomer en deze outfit heb je ook na dit seizoen nog jaren plezier van! Het gestreepte truitje is van Waschbär’s eigen merk. Het is gemaakt van zachte GOTS gecertificeerde scheerwol uit Argentinië en is eerlijk geproduceerd in Europa.

De top is leuk te combineren met de wijde kniebroek gemaakt van het duurzame materiaal Tencel. Tencel is een erg zacht materiaal met een subtiele glans, die de broek een luxe uitstraling geeft. 

Voeg er nog wat leuke blauwe sandaaltjes aan toe, en de outfit is compleet! Deze sandalen van Loins of Holland, zijn elegant, maar ook zeer comfortabel. Ze hebben een ergonomisch gevormde voetbed zodat je zonder problemen de hele dag op de been blijft. De schoenen zijn gemaakt van milieuvriendelijk geproduceerd leer, en zijn eerlijk geproduceerd in Hongarije.

Waschbar nieuwe collectie blauwe outfit vrouw

Urban lente outfit voor vrouwen

Ook in deze outfit komen de trendkleuren van het seizoen terug. Het leuke van deze outfit is dat je alle items eindeloos kunt combineren met andere stukken. Zo zie je al het truitje van de vorige outfit terug. Daarnaast zijn spijkerbroeken het meest gedragen kledingstuk in Nederland, dus een mooie spijkerbroek is altijd een goede investering. Deze spijkerbroek is ook van het eigen merk van Waschbär. Hij is volledig GOTS gecertificeerd, en voldoet dus aan hoge duurzame en sociale eisen.

De blousejurk is gemaakt van linnen. Heerlijk om te dragen als zomers jasje over een broek en top, maar als het echt zomer wordt, draag je deze jurk natuurlijk lekker met blote benen! Hij is eerlijk geproduceerd in Turkije.

De zandkleurig sandaal geeft net een beetje elegantie aan de outfit, maar je kunt de outfit natuurlijk ook prima combineren met sneakers. Deze sandalen zijn van het merk Werner en zijn eerlijk geproduceerd in Roemenië. 

Waschbar zomer collectie vrouwen

Duurzame lente outfit voor mannen

Voor mannen begint een goede lente outfit met een lekker luchtig shirt. Dit shirt van Hempage, is een luchtige kandidaat, waarmee je in de stad en op het strand de show steelt. Zoals het merk al doet vermoeden, bestaat dit shirt voor een groot deel uit hennep, een erg duurzaam materiaal dat ook goede luchtcirculatie bevordert. Dit shirt is je beste vriend in de zomer!

Het shirt is leuk te combineren met de nonchalante grijze jeans van Grünheld. Gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en eerlijk gereproduceerd in Tunesië.

Voeg er nog wat comfortabele sandalen aan toe, en je bent klaar om op een zomers avontuur te gaan! Deze sandalen van het merk Think en zijn eerlijk geproduceerd in Roemenië van plantaardig gelooid leer. Ze hebben een ergonomisch gevormde voetbed en zijn zeer geschikt voor wandelen.

nieuwe duurzame collectie mannen

Duurzame zomer kleding voor kinderen

De nieuwe kindercollectie van Waschbär is om bij weg te smelten zo lief! Schattige geruite jurkjes en ballonrokjes geven meteen een heerlijk zomers gevoel. Het groenten T-shirt is licht en luchtig en daardoor perfect om mee in de tuin te spelen. Of een nieuw favoriet shirt om mee naar de schooltuinen te gaan! De kleding is allemaal gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en eerlijk geproduceerd in de Oekraïne.

De kleding is leuk te combineren met de sandalen Pololo. Stevige sandalen van plantaardig gelooid leer die eerlijk zijn geproduceerd in Spanje.

duurzame nieuwe collectie waschbar kinderen

Wil je de hele collectie van Waschbär bekijken? Dat kan natuurlijk! Waschbär heeft een zeer uitgebreide met meer dan 1000 producten! Neem dus zeker een kijkje.


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Zo zorg je er voor dat je niet onnodig kleding koopt

Dé oplossing voor een duurzamere mode-industrie is als er minder kleding wordt gemaakt en gekocht. Maar hoe zorg je er nou voor dat je toch kunt blijven genieten van kleding, zonder dat je daarvoor elke week een nieuw item aan je al uitpuilende kast toevoegt? In deze blog deel ik mijn favoriete tips! En echt, als ik het kan, kun jij het ook!

7x Kleding uit Bangladesh die eerlijk wordt gemaakt

Veel mensen die meer te horen krijgen over de misstanden in de kledingindustrie hebben als eerste reactie om álle producten die in Bangladesh gemaakt zijn te boycotten. Begrijpelijk, want Bangladesh is één van de grootste kledingproducenten ter wereld. Dankzij lage lonen, weinig handhaving op goede werkomstandigheden en veel werknemers met de juiste skills, kunnen merken hun kleding er goedkoop en goed laten maken. Toch is boycotten van de hele kledingindustrie in Bangladesh niet dé oplossing. Het feit dat mensen ondanks slechte werkomstandigheden toch voor deze banen gaan, impliceert dat zij weinig betere alternatieven zien. Één van de oplossingen om de mode-industrie dus duurzamer en eerlijker te maken, is dus om daar ter plaatse betere banen te creëren. In de blog van vandaag lichten we daarom een aantal merken uit die onder eerlijke omstandigheden kleding produceren in Bangladesh.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳