Duurzame lente must-haves waar de zon van gaat schijnen!

Noor Veenhoven

(laatst geupdate op )

Duurzame lente must-haves waar de zon van gaat schijnen!

Nog een klein weekje tot het begin van de lente, maar als je naar buiten kijkt dan is de lente al begonnen! Tijd om wintertruien in te wisselen voor zomerjurkjes dus! Nog op zoek naar inspiratie? In deze blog delen we onze lente favorieten!

Duurzame lente sieraden

Van sommige sieraden krijg je meteen lente-vibes. Zoals sieraden met vrolijke bloemetjes, uitkiemende plantjes, zonnetjes, en fel gekleurde teenslippertjes. Het leukste van deze sieraden is natuurlijk dat ze niet alleen leuk zijn om te zien, maar ook stuk voor stuk een prachtig verhaal hebben waar je helemaal warm van wordt. Zoals sieraden van gerecyclede materialen die gemaakt zijn in een klein atelier in Amsterdam!

spring must-haves

Duurzame transitie jasjes

Nog net iets te fris om zonder jas naar buiten te gaan, maar te warm voor je winterjas? Met deze jasjes zit je goed voor de lente.  Een mooi (vegan) leren jasje is voor bijna elke situatie ideaal, maar met een ribfluwelen jasje van biologisch katoen kun je eigenlijk ook niet verkeerd gaan! Leuke bloemenpatronen zijn in de lente natuurlijk mooi op thema, en de reversible bomber van Tencel (van Yahmo) is ideaal om te switchen tussen dagen dat je wilt opvallen, of juist effen zwart wilt dragen.

Transitie jasjes

Duurzame lente jurkjes

Het ideale lente jurkje heeft een heerlijke zomerse uitstraling, maar kun je ook al aan als het iets frisser is. Blousejurken zijn hier perfect voor! Bloemenjurkjes van dunne stof met lange mouwen zijn ook helemaal perfect, en zomerse jurkjes, waar je ook nog een T-shirtje of longleeve onderaan voldoen ook helemaal!

lente jurkjes

Duurzame lente Accessoires

Een lekkere katoenen cape voor de frissere dagen, een goede zonnebril, vrolijke scrunchies, en natuurlijk een leuke bucket hat! Allemaal echte must-haves voor de lente. De accessoires hier hebben allemaal hun eigen unieke verhaal. Van traditioneel vakmanschap in India, tot een kleine DIY'er in Utrecht, de makers komen in alle maten!

accessoires voor de lente

Meer zonnebrillen bekijken?

Duurzame lente tops

De switch naar een lente top is zo gemaakt! Kies voor wat zachte lente kleuren en leuke printjes, en je bent klaar voor het lente-seizoen. Al deze tops zijn natuurlijk gemaakt van de duurzaamste materialen, zoals biologisch katoen en EcoVero.

lente tops


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳