11x kantoor bestendige duurzame merken: Blazers, pantalons, en nog veel meer

Noor Veenhoven

(laatst geupdate op )

11x kantoor bestendige duurzame merken: Blazers, pantalons, en nog veel meer

Corona lijkt zo goed als voorbij (wat betreft de maatregelen) en veel bedrijven openen hun kantoren weer. Heb je de afgelopen twee jaar alleen maar joggingbroeken gedragen en ben je op zoek naar iets dat meer office-proof is?  Dan zijn deze merken helemaal voor jou!

11x Kantoor-proof merken voor vrouwen

 

Capsule Studio

Wie wilt er straks naar kantoor in een licht roze pak? Wij sowieso wel! En met Capsule Studio is dat ook helemaal mogelijk. Capsule Studio is een Amsterdamse fashion start-up die mooie items voor vrouwen maakt. De kleding wordt eerlijk geproduceerd in Polen en is volledig veganistisch. De pakken worden gemaakt van een combinatie van polyester en viscose, dus ze gebruiken nog niet de meest duurzame materialen. De hoge kwaliteit van de producten en lokale productie op kleine schaal geeft het merk toch een duurzaam karakter.

capsule studio

AYANI

AYANI is een merk dat als doel heeft om stijlvolle werkkleding te maken voor vrouwen. De jurken van AYANI zijn dan ook uiterst geschik voor een dagje kantoor, of een dag vol zoom meetings. De kleding wordt eerlijk gemaakt in Armenië  in een klein naaiatelier in een klein stadje. Het biedt werkgelegenheid voor 7 vrouwen die in het gebied wonen. Ayani bezoekt ze 3 keer per jaar en brengt weken door in het atelier om samen met de dames aan de prototypes te werken. Ze gebruiken duurzame materialen zoals Ecovero™  Viscose  en gerecycled polyester. 

AYANI

Baukjen

Baukjen heeft een brede selectie van vrouwenkleding, allemaal eerlijk en duurzaam gemaakt, en daar valt zeker ook kleding onder die zeer geschikt is voor een werkdag achter je bureau. Overhemden, blouses, pantalons, en colberts kun je hier allemaal vinden. En wil je aan het eind van de dag nog een drankje doen? Wissel je colbert in voor een van Baukjen's leren jasjes en je steelt dubbel de show!

baukjen

Jyoti Fair-Works

Jyoti Fair-Works ken je misschien meer van hun zomerse collectie, met hippe topjes, korte broeken en zomerjurkjes. Maar bij Jyoti kun je ook helemaal slagen als je naar een wat serieuzere garderobe op zoek bent. Ze hebben mooie overhemden en pantalons, en hebben ze ook stijlvolle colberts. Alles van Jyoti wordt eerlijk geproduceerd in India van milieuvriendelijke materialen.  

Jyoti

Marjolein Elisabeth

Marjolein Elisabeth is een kledingmerk voor de gewone vrouw die zich op elk moment van de dag de mooiste versie van zichzelf wil voelen. De kleding is dan ook geschikt voor een dagje kantoor! ME maakt leuke kokerrokjes, blouses en pantalons die allemaal eerlijk worden geproduceerd in Bulgarije.

marjolein elisabeth

Roses & Lilies

Classy en stijlvol, zo kun je de kleding van Roses & Lilies zeker beschrijven. De mooie vrouwelijke collectie is perfect om te stralen op kantoor, met een paar items die iets beter tot hun recht komen op de dansvloer. Roses & Lilies maakt al hun kleding lokaal in Groningen, in een atelier waar uiteraard onder goede werkomstandigheden wordt geproduceerd. Ze gebruiken duurzame materialen, zoals biologisch katoen, linnen, cupro, Tencel en Ecovero.

roses & lilies

Very Cherry

Very Cherry is een erg vrouwelijk fashion label, die mooie pantalons, kokerrokken, blouses, en jurkjes maken die zeker geschikt zijn voor kantoor. Alle kleding wordt gemaakt in een Atelier in Polen waar het merk al tien jaar mee samenwerkt. Ze zijn daardoor goed op de hoogte van de werkomstandigheden en kunnen eerlijke productie garanderen. Ongeveer 75% van de materialen die Very Cherry gebruikt is duurzaam, zoals van bio-katoen en Ecovero.

very cherry

GAÂLA

Als je er echt classy uit wilt zien dan moet je even in de collectie van GAÂLA kijken.  Mooie ensembles en pakken, die zeker niet onopgemerkt zullen gaan. Ze hebben ook nog hele mooie zomerjurken en avondjurken, maar die zijn meer geschikt voor een ander moment. De kleding wordt gemaakt van deadstock (materiaal dat over is van andere modehuizen), en er is dus geen nieuw materiaal voor geproduceerd. De kleding wordt eerlijk geproduceerd in een atelier in Wit-Rusland.

gaala

J LABEL

J LABEL maakt naast mooie zomerse jurken, ook mooie blouses en echte power suits die perfect zijn voor kantoor. Alle kleding wordt geproduceerd in India in GOTS en SA8000 gecertificeerde fabrieken om goede werkomstandigheden te waarborgen. Ze gebruiken milieuvriendelijke materialen zoals FSC gecertificeerd viscose, Kapok, biologische wol, en nog veel meer.

J-label

Jolene

Ben je nog op zoek naar de perfecte blazer? Dan is Jolene het merk voor jou! Jolene heeft twee prachtige blazers ontwikkeld die eerlijk zijn gemaakt in een atelier in Tilburg. De jasjes hebben een voering van Cupro en een buitenkant van biologische wol.

jolene


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

9x De Leukste Duurzame Yogakleding voor tijdens al je Yoga Sessies

Of je nu naar de hipste nieuwe yogastudio gaat of thuis zelf een yogalesje volgt van Yoga with Adriene; een fijne yoga outfit kan net dat beetje extra motivatie geven om toch je yogamatje weer uit te rollen. Omdat veel yogakleding tegenwoordig gemaakt is van polyester (hallo, plastic!) of al snel begint te slijten, delen we in de blog van vandaag onze favoriete merken waar je yogakleding scoort die op een eerlijke en milieuvriendelijkere manier is gemaakt.Yogakleding die niet alleen goed is voor je practice, maar ook voor de planeet!

10x de leukste duurzame sokkenmerken

November is begonnen de winter is om de hoek en het koude voeten weer is begonnen. Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke duurzame sokkenmerken die je voetjes heerlijk warm houden. Hier zetten we acht merken op een rij die super leuke sokken verkopen.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳