9x De leukste Duurzame Kraamcadeaus voor elk Budget

Melissa Wijngaarden

9x De leukste Duurzame Kraamcadeaus voor elk Budget

Cadeaus blijven altijd lastig te combineren met duurzaamheid. Er is namelijk niets duurzaams aan dingen geven die toch niet worden gebruikt.

Toch voelt het ook knullig om met lege handen aan te komen op kraamvisite. Daarom delen we in deze blog onze favoriete duurzame kraamcadeaus! 


1. Geef maaltijden cadeau


In de chaos die het leven vaak is tijdens de kraamweek, schiet gezond eten er nogal eens bij in. Het menu bestaat dan ook vaak uit snelle, ongezonde happen of eten bestellen dat al koud is voordat er tijd is voor een eerste hap.

Een goed cadeau dat je kunt geven tijdens je kraamvisite, zijn dan ook maaltijden die makkelijk op te warmen zijn in de magnetron. Je kunt zelf aan de slag met curry’s, stampotten en soepen, maar je kunt bijvoorbeeld ook via verschillende maaltijdboxen een speciale kraambox laten bezorgen.

  • Oh My Guts (€59,95 voor 3 maaltijden voor 2 personen)
  • Kraamdiner (€60,95 voor 3 maaltijden voor 2 personen)
  • Voodmeals (€54,95 voor 3 maaltijden voor 2 personen)

Nog op zoek naar maaltijdinspiratie? Zelf zijn we groot fan van Kookmutsjes, Vikalinka, The Golden Wok en Vegan Huggs. De vegan paella van die laatste is een absolute favoriet hier!


2. Een verwenpakket met duurzame verzorgingsproducten


Tijdens de kraamperiode hebben de meeste mensen amper een moment om met zichzelf bezig te zijn, laat staan dat ze tijd en energie hebben om een skincare routine van 9 stappen vol te houden. Hoe fijn is het dan als je je héél even terug kunt trekken en jezelf kunt verwennen met fijne producten?

Ideaal is bijvoorbeeld de proefsetjes van Food for Skin: 3 simpele stappen en je huid straalt!

 

duurzame_huidcreme_van_food_for_skin_als_kraamcadeau


3. Zero-waste artikelen zoals wasbare luiers


Niet iedereen is fan van zero-waste en het is natuurlijk helemaal niet duurzaam als zero-waste producten niet worden gebruikt. Probeer dus altijd even in te schatten of een tas vol wasbare luiers wel gewenst is voordat je er mee aan komt zetten, je kunt het altijd even vragen!

De wasbare luiers van Billie Wonder hebben heerlijke prints en zijn gemaakt van hennep en biologisch en ongebleekt katoen.
Ze hebben een giftbox van €79,90, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een cadeaukaart geven!
 


4. Artikelen die altijd handig zijn, maar dan van milieuvriendelijke materialen


- hydrofiele doeken van Mushie
Gemaakt van 100% biologisch katoen en doneert een percentage van de winst aan goede doelen, bijvoorbeeld aan ChabadAid om waterputten te bouwen in Nigeria.


- dekbedovertrekset van Yumeko
Een ding wat je zeker weet met een baby? Er gaan vlekken komen! Om te voorkomen dat je elke dag een 60-graden was moet draaien, scheelt het daarom als je een extra dekbedovertrekset hebt om lekker mee te kunnen afwisselen. Die van Yumeko zijn zijdezacht en onder eerlijke omstandigheden gemaakt van biologisch katoen.


- spenen van Frigg
Het Deense FRIGG is vernoemd naar de Noorse godin Frigg. In de Noorse mythologie staat zij bekend om haar onvermoeibare inzet om kinderen te beschermen en haar liefdevolle en verzorgende eigenschappen. Het merk FRIGG maakt duurzame fopspenen met een focus op recycling, veiligheid en stevigheid.


5. Een abonnement op luisterboeken

 

Een mensje dat net in een hele nieuwe wereld is belandt heeft natuurlijk absoluut geen zin om te slapen. Het gevolg? Tijdens de kraamperiode ben je vaak urenlang baby’s in slaap aan het wiegen en sussen.

Om dat ook voor de verzorger nog wat leuker te maken, kan het fijn zijn om lekker een luisterboek aan te zetten. Via Storytel, Nextory en Bookbeat heb je een enorm aanbod! 


6. Een fotoshoot (in overleg!)


Niet iedereen zit er op te wachten om vlak na de bevalling een complete fotoshoot te doen, maar de kraamtijd gaat zó snel voorbij en achteraf is het heerlijk om door foto’s te kunnen bladeren. Je ziet dan in één keer hoe groot de kleine inmiddels alweer is geworden.

Er zijn veel fotografen die thuis langskomen om de kraamtijd vast te leggen. Wel hangt er vaak een flink prijskaartje aan zo’n fotoshoot, het is dan ook vooral een aanrader als groepscadeau voor kraamvisite!

Fotoshoot van Kraamtijd als Kraamcadeau voor een Groep

 

7.  Een giftcard voor het huren van babyproducten 


Co-sleepers, borstkolven, hangwiegen… Tijdens de eerste fase van een kinderleven zijn er ontzettend veel producten die je na een paar maanden al niet meer gaat gebruiken. Een duurzame oplossing is dan ook om deze items te huren in plaats van kopen.

Via Tiny Library kun je kinderproducten huren zo lang je ze nodig hebt. Leuk om een giftcard cadeau te geven als duurzaam kraamcadeau!


8. Babykleding van duurzame merken (maar dan wel een maatje groter!)


Wij vinden bijna niets zo schattig als babykleding. Jammergenoeg is babykleding net als kleding voor volwassenen meestal niet van de meest duurzame materialen of op een eerlijke manier gemaakt. Gelukkig zijn er genoeg merken die geweldige kleding maken van milieuvriendelijke materialen en op een eerlijke manier.

Bonustip? Koop de kleding vast een maatje groter; babykleding en rompertjes zijn namelijk een populair kraamgeschenk, maar de baby groeit er zó uit. Door een maatje groter te kopen zorg je ervoor dat de kans groter is dat het kledingstuk ook echt een tijdje wordt gedragen!


9. Tweedehands speelgoed of knuffels


Knuffels en speelgoed zijn ook een populair cadeau voor pasgeborenen. Ook deze items worden vaak helemaal niet op een duurzame manier gemaakt, om nog maar niets te zeggen over de onnodige productie.

Steeds vaker zie je daarom speelgoed dat van kind tot kind wordt doorgegeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een “vriendengroep knuffel”, waarbij er een knuffel wordt doorgegeven aan alle kinderen van een vriendengroep. Of binnen families? Ikzelf slaap bijvoorbeeld nog steeds met de oude knuffel van mijn vader!

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Zo Support je Duurzame Kledingmerken (Zelfs Zonder Geld uit te Geven)

Duurzame mode gaat niet alleen om zo veel en vaak mogelijk shoppen van merken die aansluiten bij je normen en waarden. Hoe graag we ook elke dag weer een fantastisch merk zouden willen supporten met een aankoop; het is niet per se duurzaam én wel nogal duur. Toch lijkt het vaak alsof kopen van duurzame merken de enige manier is om ze te helpen groeien. Gelukkig is dat niet waar en zijn er genoeg gratis manieren waarop je een merk kunt helpen met het vergroten van hun impact. In deze blog delen we 5 simpele manieren hoe jij duurzame modemerken kunt helpen zonder daar ook maar een euro voor uit te geven! Lees dus snel verder.

Goedkope duurzame kleding: klein budget, grote impact

Als je gewend bent aan Primark prijzen (of eigenlijk gewoon de prijzen in een willekeurige winkelstraat in Nederland) dan kan het nogal schrikken zijn als je voor het eerst een prijskaartje ziet van een duurzamer merk. Een basic topje voor €39,50; wat?! We snappen het. Wij hebben dit ook gehad. Toen we Project Cece begonnen studeerden we nog en hadden we een klein budget om uit te geven aan kleding. Toch hebben we sinds we besloten om Project Cece op te richten geen fast fashion meer gekocht. Hoe we dat voor elkaar kregen met een klein budget? Dat was eerder een verandering van *hoe* we kochten dan *wat* we kochten. In deze blog vertellen we er meer over!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳