3 duurzame outfit ideeën met laagjes (zo maak je van je zomeroutfit een herfstoutfit)

Noor Veenhoven

3 duurzame outfit ideeën met laagjes (zo maak je van je zomeroutfit een herfstoutfit)

De herfst komt eraan, en in de komende weken gaat het iets te koud worden voor bloten benen en zomerjurkjes. Maar dat betekent niet dat je al je zomerkleding meteen hoeft op te bergen. Met een paar simpele laagjes, maak je van je zomer-outfit een outfit die meer geschikt is voor koudere dagen. 

Met maar drie herfst must-haves, kun je je hele zomer garderobe blijven dragen door de herfst. Zo kun je optimaal van je kleding genieten, en kun je je zomerjurkjes wat vaker aan dan die 3 weken per jaar ;).

1. Een maillot of panty maakt een hoop goed!

Simpele oplossing natuurlijk. Als je koude benen krijgt dan doe je een panty of maillot aan. 

Zo combineer je gemakkelijk een fleurige zomerjurk. Doe er een panty bij aan en combineer de jurk met laarzen of loafers. Voeg er een mooi gebreid vestje aan toe die matcht met de kleuren van het jurkje en je bent klaar om op stap te gaan.

panty's en maillots

Outfit links:
Panty: Living Crafts verkrijgbaar bij Lotika
Jurkje: Baukjen
Laarzen: Alohas
Vest: L’Envers verkrijgbaar bij thegreenlabels

Outfit rechts:
Panty: Swedish Stockings verkrijgbaar bij Sophie Stone
Jurk: Very Cherry
Schoenen: Allkind verkrijgbaar bij Urbankissed
Vest: The Knotty Ones verkrijgbaar bij SCOON

2. Een coltruitje onder je jurk over jumpsuit.

Een slip dress alleen voor de warmste dagen van het jaar? Met een vrolijk gestreept coltruitje en stoere laarzen maak je er een hele andere outfit van die perfect is voor de herfst. 

Jumpsuits zonder mouwen of tuinbroeken zijn ook goed te combineren met een coltruitje. Met een paar lekkere sneakers eronder en eventueel een lekkere sjaal als het echt fris wordt.

coltruitjes

Outfit links:
Coltruitje: Honest Basics (voor maar 19€!)
Broekpak: The Driftwood Tales
Sneakers: Ecoalf verkrijgbaar bij Sophie Stone
Sjaal: Alpacaloca verkrijgbaar bij WhatTheF

Outfit rechts:
Coltruitje: King Louie verkrijgbaar bij De Groene Knoop
Jurkje: Bhoomi
Maillot: Thought berkrijgbaar bij De Groene Knoop
Schoenen: Greyderlab

3. Een poncho of cape is lekker warm over je blouse jurk.

Een poncho of cape kun je op allemaal verschillende manieren dragen, en is daarom goed te combineren met een zomers blouse jurkje. Natuurlijk wel met een panty of maillot. Combineer het met nog een stel leuke enkellaarsjes voor een classy herfst look.

ponchos of capes

Outfit links:
Poncho: Quetzal Artisan
Jurk: SKFK verkrijgbaar bij AWEAR
Laarsjes: Alohas
Panty: Swedish Stocking verkrijgbaar bij Sophie Stone

Outfit rechts:
Cape: JULAHAS
Panty: Swedish Stockings verkrijgbaar bij Sophie Stone
Blousejurk: The Driftwood Tales
Laarsjes: Werner verkrijgbaar bij Studio JUX

 

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

8x Duurzame Hoodies waar je lekker in kunt wegkruipen

Voel jij je ook een beetje overweldigd de laatste tijd? We leven al zo’n tijd in een pandemie, kregen een rapport vol met heftige ontwikkelingen over hoe we de aarde aan het verpesten zijn en het is inmiddels alweer bijna geen 2021 meer. Tijd voor wat rust dus. Wat voor mij altijd goed werkt, is mezelf helemaal terugtrekken in een fijne hoodie (bij voorkeur een iets te grote) met een kop thee en een fijn boek. In de blog van vandaag deel ik een paar fijne hoodies van duurzame merken. Welke is jouw favoriet?

6x Onze Favoriete Duurzame Blazers voor Vrouwen

Het Nederlands weer is weer lekker Nederlands: het ene moment sta je te genieten van de zon en nog geen 5 minuten later probeer je terug naar huis te rennen door een heuse sneeuwstorm (dit is helaas een waargebeurd verhaal). Kortom, het weer vraagt om een outfit met laagjes. In deze blog delen we onze favoriete duurzame blazers voor vrouwen; ideaal om uit te trekken als de zon zich weer laat zien en aan te trekken als Mr.Snow weer gezellig langskomt. Welke is jouw favoriet?

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳