Yumeko droomt weg bij de zomer: Yumeko lanceert lente/zomer collectie 2022

Noor Veenhoven

Yumeko droomt weg bij de zomer: Yumeko lanceert lente/zomer collectie 2022

Echt helemaal stil is het vrijwel nooit. Maar op zonnige zomerdagen kan je wel eens een moment ervaren waarop alles ineens tot stilstand lijkt te komen. Als je door je wimpers tuurt, zie je alleen de lucht trillen door de warmte. Een enkele wolk hangt roerloos in een solide blauwe lucht. Dan zet het briesje weer aan, zoals wanneer je de pluisjes van een paardenbloem blaast. De vogels vervolgen hun zang en dan is daar het gekwetter van kinderen die binnen komen drentelen. De rust tussen de momenten door, daar verlangen we vaak naar.

Yumeko ontwerper Maartje Mastboom visualiseerde deze stiltemomenten toen ze de nieuwe lente-zomercollectie voor Yumeko samenstelde. Ze wenst iedereen deze bijzondere momenten toe wanneer ze de producten ervaren.

De nieuwe collectie bestaat uit luxe handdoeken van 100% biologisch linnen en nieuwe overtreksets in onder meer Terracotta en Rose Tripe. Ook is er een nieuwe print van beeldend kunstenaar Maartje van Noort toegevoegd én komt Yumeko met een Moon Collectie, geïnspireerd op de bijzondere maanstanden waar we dit jaar onder mogen slapen.

Slapen met een gerust hart

Bij Yumeko geloven ze dat ze slapend de wereld kunnen veranderen. Dat doen ze door de mooiste producten te maken met de grootst mogelijke aandacht voor mens, milieu en dier. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld een heerlijk zacht donzen dekbed ontwikkeld, waarin geen nieuwgewonnen dons verwerkt is.

Dit gerecycled donzen dekbed is onlangs als Beste uit de test gekomen van de Consumentenbond. Hier kun je meer lezen over de impact van Yumeko. Alle dekbedden van Yumeko zijn gemaakt met liefde voor de planeet.

Natuurlijk schoon

Dit seizoen presenteert Yumeko een prachtige nieuwe print van beeldend kunstenaar Maartje van den Noort, die zich liet inspireren door zacht deinende dille velden, uitgevoerd op een overtrekset van katoen satijn. In hetzelfde materiaal is ook een milde Mid Olive verwerkt; het zomerse zusje van de Dark Olive uit Yumeko's vaste collectie. Dat kan

Vederlichte verwenmomenten

Nieuw in het assortiment zijn de luxe handdoeken van 100% biologisch linnen die zijn geweven in een speciale wafelstructuur. Hiermee maakt men zelfs van een standaard afdroogritueel een fijn verwen moment. Bovendien zijn ze vederlicht, snel droog en heel gemakkelijk mee te nemen. Verkrijgbaar in Pure White, Misty Green en Blush Rose, in twee formaten.

Stralend licht linnen

Ware rust moet men ervaren wanneer men uit een Yumeko bed stapt. De nieuwe, duurzame overtreksets van gewassen linnen komen dit seizoen in een zonovergoten Terracotta, een Rose Stripe, en een Rose Chambray en Blue Chambray - beide met een fris vorst effect.

Dromen in de Maneschijn

De Moon Collectie is geïnspireerd op de bijzondere maanstanden die we dit jaar gaan zien en is gemaakt van heerlijk zijdezacht katoen satijn. White Moon dankt haar naam aan de vele maantjes die in een rijk patroon zorgvuldig in de stof geborduurd zijn. Voor kinderen is dit ontwerp uitgevoerd in Warm White met maantjes in warm okergeel. Dat belooft eindeloos magisch dromen.


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳